Sitges

Bono diu que a l'Alemanya nazi "les coses van començar a anar malament" "quan era sospitós tenir dues identitats"

L'expresident del Congrés dels Diputats José Bono ha dit que a l'Alemanya dels anys 30 "les coses van començar a anar malament" "quan va ser sospitós tenir dues identitats" com "ser alemany i jueu" i es va acostar "la catàstrofe que tots lamentem". És per això que ha defensat "que les identitats són múltiples i que es pot ser català i espanyol".

Actualitzat
L'expresident del Congrés dels Diputats José Bono ha dit que a l'Alemanya dels anys 30 "les coses van començar a anar malament" quan va "ser sospitós tenir dues identitats" com "ser alemany i jueu" i es va acostar "la catàstrofe que tots lamentem". És per això que ha defensat "que les identitats són múltiples i que es pot ser català i espanyol".

L'expresident manxec ha recordat que, després de la dictadura, "vam aconseguir la llibertat i ara hem de respectar la llei. No respectar la llei i no respectar les regles del joc, a Espanya li ha anat sempre malament. I això no hauríem d'assajar-ho, perquè ja està assajat".

Quan li han preguntat si estava comparant la reivindicació sobiranista d'alguns partits catalans amb l'Alemanya nazi, Bono ha volgut aclarir que amb les seves paraules "explicava, encara que sé que això no cap en un titular reduccionista per als qui volen xivarri en comptes de parlar i que hi hagi entesa, que les identitats són múltiples i que es pot ser català i espanyol". L'exministre de Defensa ha afegit que hi ha persones "que se senten només catalans, però francament crec que només són una minoria".

El veterà polític socialista ha visitat Sitges aquest dijous i s'hi ha trobat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, amb qui ha xerrat d'una manera informal. De manera amistosa, Rivera ha col·locat a la solapa de Bono un 'pin' de campanya de la formació, un cor amb les banderes catalana, espanyola i europea. Bono encara el portava posat quan ha fet les declaracions als mitjans de comunicació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut