Sant Joan Despí

Camacho: "No fem el discurs de la por, fem el discurs de la veritat"

La candidata del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, acusa Mas d'enganyar els catalans no explicant-los els riscos de la independència i diu que els catalans "només mereixen ser consultats si és legal; si no, no s'ho mereix ningú".

Actualitzat
La candidata del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat Mas de no explicar als catalans els riscos de la independència. La líder dels populars catalans ha negat que el seu partit faci el discurs de la por en aquesta campanya electoral arran de la qüestió independentista, i enfront d'això ha afirmat que ella fa "el discurs de la veritat". I per posar-ne dos exemples, Camacho ha dit que Mas no ha explicat que a Alex Salmond li van obrir una investigació i van dimitir dos diputats per dir que Escòcia quedaria dins de la UE després d'independitzar-se. També ha assegurat que, quan el president i candidat de CiU va anar a Brussel·les a explicar el seu pla de convocar una consulta sobiranista, una periodista sueca el va acusar de "ser immoral" perquè el que fa és enganyar els catalans.

Sobre les polèmiques afirmacions dient que els títols universitaris no tindrien validesa en una Catalunya independent, Camacho ha matisat que no han dit que no serviran, sinó que no estaran homologats dins del pla Bolonya.

Camacho ha dit que no comparteix la tesi de la FAES que afirma que el dèficit fiscal és un mite i ha reconegut que "donem més del que rebem", però ha matisat que "també rebem molts milions que no s'expliquen". En aquest sentit, ha denunciat "la mentida d'Artur Mas", que, segons ha dit, "ha emulat  Carod i Laporta" amb l''Espanya ens roba".

"No es pot dir que Espanya ens roba si has rebut del govern espanyol més de 12.000 milions", ha afegit sobre els diners que ha rebut Catalunya per pagar nòmines i rebuts.

Pel que fa a la proposta de convocar una consulta independentista, Camacho ha dit que no hi està en contra, però sempre que sigui dins de la legalitat. "Els catalans mereixen ser consultats si és legal; si no, no s'ho mereix ningú", ha afirmat durant l'entrevista a "Els matins" de TV3 que li ha fet Ariadna Oltra.

"No tinc l'objectiu de ser segona força"

La líder del PP català ha afirmat que el seu objectiu en aquestes eleccions del pròxim 25-N no és ser segona força, sinó evitar que Artur Mas tregui majoria absoluta. En aquest sentit, Camacho ha dit que el PPC és "l'únic partit fort capaç d'aturar la deriva independentista, de trencament i de confrontació" que representa Mas.

Camacho ha dit que CiU no sempre ha estat així i ha recordat que "quan Mas ha volgut treure el país de la crisi hem estat allà, però no quan vol una Arcàdia feliç que sap que quedarà fora d'Europa".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut