Barcelona

Mas i Pujol es querellen contra "El Mundo" per injúries i calúmnies

Felip Puig farà el mateix. Avui el diari madrileny publica el suposat esborrany de la Unitat de la Policia de Delinqüència Econòmica, en el qual s'assegura que el conseller d'Interior va rebre 250.000 euros del Palau. Interior també es podria querellar contra el diari per haver acusat els Mossos de destruir proves del "cas Palau".

Actualitzat
Artur Mas i Jordi Pujol han interposat al jutjat dues querelles criminals contra el diari "El Mundo" per les informacions publicades, els últims dies, on s'acusava les famílies de Mas i Pujol de tenir comptes corrents en paradisos fiscals. Les querelles són per un presumpte delicte d'injúries i calúmnies. Segons ha informat Convergència Democràtica de Catalunya, es tracta d'informacions "falses" que, a més, "pretenen lesionar greument" l'honor dels dos presidents i "perjudicar tot allò que representen, dins d'un context electoral".

El mateix comunicat de CDC, en què s'afirma que tant Mas, com Pujol com el partit "estan disposats a arribar fins a les darreres conseqüències", s'afegeix que el conseller d'Interior, Felip Puig, també presentarà una querella de les mateixes característiques contra "El Mundo", que aquest dilluns publica el suposat esborrany de la Unitat de la Policia de Delinqüència Econòmica, en el qual s'assegura que va rebre 250.000 euros del Palau.

La informació del diari madrileny explica que un arxiu comissat a Fèlix Millet, autor confés del saqueig de la institució, indica que el pagament al llavors conseller d'Obres Públiques es va fer en efectiu a la seva casa del golf de Vallromanes. En el document, apareixen les inicials FP amb l'adreça que correspon a Felip Puig.

Els Mossos també podrien emprendre accions legals

Fonts d'Interior també han confirmat que el departament està estudiant emprendre "accions legals" contra el diari, que en la mateixa informació acusa els comandaments de la policia catalana d'haver destruït algunes proves del "cas Palau" i haver-ne ocultat altres al jutge. Segons "El Mundo", les proves implicaven Oriol Pujol en el cobrament de comissions del 4% per a CiU. El diari afirma que alguns documents es van intentar esborrar i més tard es van poder recuperar per incloure'ls al sumari de la causa.

Mas es defensa

En una entrevista a la Ser, Artur Mas ha expressat la seva confiança absoluta en Felip Puig. Mas, segon el qual "el mateix que dic per mi ho dic per Felip Puig", ha tornat de defensar la seva innocència. "Una altra cosa és que el meu pare en el seu moment va fer la regularització fiscal, com altra gent, i va pagar els impostos que no havia pagat, però jo no m'he beneficiat d'això, i menys CiU", ha matisat.

El president i candidat a la reelecció ha afegit que la Generalitat també podria sumar-se a la querella per calúmnies, perquè considera que l'honorabilitat de la institució també ha quedat afectada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut