Madrid

El govern espanyol estudia donar la residència a qui compri un pis de més de 160.000 euros

El secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, ha afirmat que l'executiu espanyol donarà el permís de residència als estrangers que comprin un pis de més de 160.000 euros. Més tard, Mariano Rajoy ha matisat i ha afirmat que encara no s'ha pres cap decisió.

Actualitzat
El secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz que el govern espanyol estudia donar la residència a aquells estrangers que comprin un habitatge de més de 160.000 euros. García-Legaz ha anunciat que el govern espanyol posarà "en marxa una reforma del decret d'estrangeria per concedir permisos de residència a Espanya a estrangers que adquireixin una vivenda a partir d'un nivell de preu".

L'executiu espanyol considera la xifra "equilibrada" i assegura que "no es pot posar un preu més baix perquè generaria una demanda massiva de permisos de residència", ha assegurat Jaime García-Legaz. Segons ha detallat el secretari d'Estat de Comerç, la iniciativa estaria especialment enfocada als mercats rus i el xinès, que tenen un alt poder adquisitiu.

Rajoy matisa

Més tard, Mariano Rajoy ha explicat que l'executiu estudia la mseura, però que encara no s'ha pres cap decisió en ferm. "El govern el que vol és que l'estoc d'habitatges que hi ha es treguin a la venda a preus raonables i no als preus desproporcionats que hi va haver en anys anteriors. Necessitem que el sector de la construcció torni a sortir endavant."

Des de l'oposició, la número dos del PSOE, Elena Valenciano, creu la proposta "poc elaborada". "No sé gaire bé de quines nacionalitats està parlant. En tot cas, per fomentar el mercat d'habitatges a Espanya, hi ha fórmules més rigoroses que aquesta."






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut