Imatge de la querella de les entitats ciutadanes contra ciutadans
Imatge de la querella de les entitats ciutadanes contra ciutadans
Barcelona

Sis entitats ciutadanes presenten una querella criminal davant del TSJC contra Boi Ruiz

Entitats com Dempeus per la Salut Pública o la Lliga de la Síndrome de Fatiga Crònica denuncien tràfic d'influències, impediment de l'exercici dels drets cívics i omissió de deure de socors al TSJC. Tot plegat, arran de les retallades.

Actualitzat
Sis associacions ciutadanes han presentat una querella criminal contra el conseller Boi Ruiz i tres persones més del seu equip de govern davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Les entitats Dempeus per la Salut Pública, la Lliga de la Síndrome de Fatiga Crònica, la PARS, Attac Acordem, Attac Catalunya i CATAC-CTS-IAC consideren que les retallades que s'han fet estan desmantellant el sistema públic de salut i podrien ser constitutives de quatre delictes tipificats en el Codi Penal: impediment de l'exercici de drets cívics, omissió del deure de socors, tràfic d'influències i activitats prohibides als funcionaris públics.

Al març, aquestes associacions ja van presentar una denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya, que va decidir no investigar els fets. Per això ara han decidit presentar la querella davant el TSJC.

Per als querellants, "les conseqüències de les decisions dels alts càrrecs provoquen un deteriorament en el dret de protecció a la salut que té un límit i és el que fixa la legislació vigent". I afegeixen: "Hi ha dades objectives que indiquen que el Departament de Salut ha incomplert i continua incomplint la legislació" que regula, per exemple, les llistes d'espera.

Anar al contingut