Imatge de localització del tornado. Font: ICC
Imatge de localització del tornado. Font: ICC

10 anys del tornado del Masnou

Actualitzat
Fa 10 anys de la mànega i del tornado del Masnou, un dels fenòmens meteorològics més espectaculars a les nostres contrades i, a més, gravat en vídeo i molt fotografiat.

Mireu el vídeo de la mànega a l'acostar-se a la costa i com volaven els objectes al tocar terra.


Tot va començar amb la formació d'una mànega a uns quilòmetres de la costa. Les seves dimensions van augmentar a mesura que es dirigia cap a terra, adquirint unes proporcions molt considerables, d'uns quants metres de diàmetre nodrint-se directament de les aigües càlides del mediterrani. Va arribar a terra a l'alçada de la depuradora de Maresme Sud, zona limítrofa amb Premià de Mar, amb vents superiors als 120 km/h. Tot i perdre energia al tocar terra, va escombrar tot el que es trobava pel seu camí, elevant i desplaçant els objectes unes desenes de metres cap al costat. En total, es va endinsar a terra vora d'un quilòmetre, fins quedar ben a prop de l'autopista de Mataró C-32.

Uns altres tornados filmats i amb gran documentació gràfica i espectacularitat són els de l'Espluga de Francolí el 1994 i els del delta del Llobregat el 2005.

Anar al contingut