El líder de l'esquerra abertzale, Pernando Barrena
El líder de l'esquerra abertzale, Pernando Barrena
Barcelona

Pernando Barrena afirma que l'atemptat contra Ernest Lluch "no s'hauria hagut de produir"

En el 12è aniversari de l'atemptat que li va costar la vida, el dirigent de l'esquerra abertzale Pernando Barrena reconeix que l'atemptat mortal contra Ernest Lluch va ser un error. Barrena participarà a Barcelona en una trobada de víctimes d'ETA, on farà autocrítica de la actitud mantinguda per l'esquerra abertzale davant la violència d'ETA.

Actualitzat
El dirigent de l'esquerra abertzale Pernando Barrena reconeix que l'atemptat mortal contra Ernest Lluch no s'hauria d'haver produït.

El dirigent independentista ha revelat en una entrevista a Ràdio Euskadi que l'atemptat contra Lluch el 21 de novembre de l'any 2000 el va afectar personal i políticament. "El cas d'Ernest Lluch, jo crec que entra dintre d'aquest tipus de successos que et regiren, personalment i, fins i tot, políticament, successos que, com a mínim, no s'haguessin hagut de produir."

Barrena participarà aquest dimecres, a Barcelona, en una trobada de víctimes d'ETA organitzada per la Fundació Ernest Lluch, coincidint amb el 12è aniversari de la mort del dirigent socialista a mans de l'organització terrorista. Barrena aprofitarà per fer autocrítica de l'actitud mantinguda per l'esquerra abertzale davant la violència d'ETA.

Pernando Barrena pronunciarà una ponència titulada "Víctimes i reconciliació" en la qual llançarà el missatge que l'esquerra abertzale "està disposada" a participar en el procés de reconeixement i reconciliació que "tant anhela la societat basca". Aquest procés també consisteix a "acostar-se a aquelles realitats diferents que coneixem sota la denominació de víctimes", ha dit.












Anar al contingut