Montoro fent declaracions als periodistes
Montoro avança que el dèficit de l'Estat es va situar al 3,92% del PIB fins a l'octubre
Madrid

El dèficit de l'Estat es va situar al 3,92% del PIB fins a l'octubre, amb 41.183 milions

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha avançat que el dèficit de l'Estat, en termes homogenis, va arribar al 3,92% del PIB en els primers deu mesos de l'any, fins a 41.183 milions d'euros.

Actualitzat
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha avançat que el dèficit de l'administració de l'Estat, en termes homogenis, va arribar al 3,92% del PIB en els primers deu mesos de l'any, fins a 41.183 milions d'euros.

Montoro ha dit que aquesta dada posa en relleu que el dèficit de l'administració de l'Estat es comporta d'acord amb les previsions del govern espanyol per a aquest any i se situa en el camí "correcte" per arribar a l'objectiu previst a final de l'exercici, situat al 4,5% del PIB.

Segons el ministre, darrere d'aquesta xifra hi ha l'"esforç" de tota la societat i de tots els espanyols per pagar els impostos d'acord amb les normes tributàries i és la "clau" perquè torni a finançar-se l'economia espanyola i torni el crèdit a famílies i empreses.

Montoro també s'ha referit a la importància de lluitar contra el frau fiscal "en tots els estaments socials" i ha criticat els que tenen comptes a Suïssa, "que haurien de comparèixer", ha dit, "davant la societat, i no només davant dels jutges".

El ministre ha afegit que el govern manté un intercanvi d'informació amb els paradisos fiscals "com mai fins ara s'havia fet", i ha confiat que es recuperarà aquesta part de la recaptació perduda.

Anar al contingut