Montoro, en una imatge d'arxiu
Montoro està satisfet amb el resultat de l'amnistia fiscal.
Madrid

Montoro respon a CiU que qui ha de comparèixer és "qui té comptes a Suïssa no declarats"

L'endemà que la federació demanés la compareixença a la cambra baixa dels ministres d'Hisenda i Interior, Montoro ha contestat contundentment apuntant cap als polítics de CiU que, segons informacions d'"El Mundo", tindrien comptes en paradisos fiscals.

Actualitzat
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, no creu que hagi de comparèixer al Congrés dels Diputats per aclarir si el seu ministeri investiga uns hipotètics comptes en paradisos fiscals d'Artur Mas o Jordi Pujol. El líder del grup de CiU a la cambra baixa, Josep Antoni Duran i Lleida, va demanar aquest dimarts la compareixença de Montoro i també del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

La resposta del ministre d'Hisenda ha estat contundent. Segons Montoro, "qui ha de comparèixer és el que té comptes a Suïssa no declarats" i "no només davant del Congrés, sinó davant de tota la societat". Durant la clausura de l'entrega dels Premis a l'Autònom de l'Any, Montoro ha assegurat que el frau fiscal "no és admissible ni tan sols en termes de discussió pública" i ha apostat per "acabar amb les rendes i patrimonis no declarats i lluitar contra això en tots els estaments de la societat".

En aquesta línia, el ministre s'ha preguntat "com pot ser que hi hagi iniciatives parlamentàries que requereixin que el ministre d'Hisenda comparegui al Congrés per explicar el que està investigant l'Agència Tributària".

La UDEF no sap res de l'esborrany

D'altra banda, el jutge del "cas Palau", Josep Maria Pijuan, es reunirà aquest dijous amb el responsable de la unitat policial que suposadament hauria redactat l'esborrany que va publicar "El Mundo" i que acusa Mas, Pujol i el conseller d'Interior, Felip Puig, d'haver-se lucrat amb diners del Palau de la Música.

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, els responsables de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (DEF) de la policia espanyola no coneixen l'existència d'aquest esborrany policial. Aquest dimarts va transcendir que el Ministeri de l'Interior no trobava aquest document.

Pijuan ja ha expressat al comissari en cap de la unitat el seu malestar per les filtracions al diari "El Mundo". Fonts properes al cas no descarten que tot plegat es tracti d'un muntatge, ja que en cap dels quatre informes policials que té el jutge hi apareix cap referència a presumptes paradisos fiscals ni s'hi esmenten Mas, Pujol, ni Puig.
Anar al contingut