Els ministres Montoro i Fernández Díaz al Congrés. (Foto: EFE)
Els ministres Montoro i Fernández Díaz al Congrés (Foto: EFE)
Madrid

El PP evita que Montoro i Fernández Díaz compareguin per l'informe abans del 25-N

El PP ha fet valer la seva majoria absoluta per tombar la petició perquè el ministre de l'Interior i el d'Hisenda donessin explicacions al Congrés demà, últim dia de la campanya electoral, sobre els suposats comptes que Mas i dirigents de CiU tindrien a Suïssa.

Actualitzat
El Congrés ha rebutjat la petició de compareixença del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i del d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per la investigació dels suposats comptes que Artur Mas i altres dirigents de Convergència tindrien a Suïssa. El PP ha fet valer la seva majoria absoluta per tombar la demanda de CiU perquè tots dos donessin explicacions sobre el suposat cas demà, l'últim dia de la campanya electoral, en entendre que hi ha intencionalitat política en la filtració.

El Partit Popular ha argumentat que "no té cap sentit" fer comparèixer amb caràcter d'urgència els ministres per aquest assumpte i que no hi ha temps i no es pot forçar més l'agenda per fer que compareguin durant la campanya pels comicis del 25-N a Catalunya.

El líder del grup de CiU a la cambra baixa, Josep Antoni Duran i Lleida, havia demanat dimarts les compareixences de Montoro i del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, després que el diari "El Mundo" destapés la suposada existència d'aquests diners a Suïssa.

En el seu escrit, el grup parlamentari català demanava que el ministre Fernández Díaz aclarís al Congrés les actuacions adoptades pel Ministeri de l'Interior per aclarir l'existència d'aquest esborrany. També sol·licitava al ministre d'Hisenda que expliqués les seves declaracions d'aquesta setmana en les quals reconeixia l'existència d'indicis de comptes bancaris a paradisos fiscals.

Tot i que les sol·licituds de CiU es van registrar fora de termini, el PP va permetre que fossin qualificades per la Mesa del Congrés i va facilitar la convocatòria urgent de les taules de les dues comissions. Malgrat això, des del Partit Popular entenen que ja no es poden fer més canvis i que no hi ha temps per a una compareixença extraordinària dels ministres d'un dia per l'altre.

De fet, abans que el Congrés prengués una decisió, Montoro ja va deixar clar que no tenia cap intenció de donar explicacions a ningú quan va afirmar que "qui ha de comparèixer és el que té comptes a Suïssa no declarats".

Cal recordar que sis dies després que aparegués el primer titular sobre el suposat cas, Interior no ha trobat l'informe en què es basava el diari espanyol.
Anar al contingut