Víctor Grífols, el màxim responsable del grup català Grífols
Víctor Grífols, el màxim responsable del grup català Grífols
Barcelona

Grífols no invertirà més a Espanya "mentre les coses no canviïn"

El màxim responsable del grup català d'hemoderivats ha assegurat que tal com estan les coses prefereix invertir als EUA o fins i tot a Gibraltar.

Actualitzat
El màxim responsable de Grífols, el grup català fabricant de plasma sanguini, no s'ha mossegat la llengua. Víctor Grífols va assegurar dimecres a la nit que no invertirà ni un euro més ni a Catalunya ni a Espanya i que prefereix fer-ho als Estats Units, on té millors condicions i més facilitats. Va afegir a més que abans que a Madrid invertiria a Gibraltar.

"No em veig capaç de continuar invertint a Espanya. O canvien les coses, o lentament anirem marxant des d'Espanya fins als Estats Units", va advertir ahir a la nit Grífols durant el sopar de gala de l'Associació Espanyola d'Analistes Financers, que va premiar la trajectòria professional de l'empresari català.

En un discurs dur, que va fugir d'allò políticament correcte, i que va deixar atònit més d'un, Grífols va dir que si prefereix invertir als Estats Units en comptes de fer-ho a Espanya, no és perquè allà les condicions laborals o salarials siguin millors, sinó perquè aquí, va exemplificar, no es garanteix "una cosa tan trivial com l'aigua". I concretament, va dir que fins ara cap govern de la Generalitat li ha garantit l'aigua que necessita per a la planta de Parets del Vallès i que a més no cobra les factures pendents que té.

"Si haguéssim nascut a Alemanya avui seríem més grans que Pfizer"

L'empresari va deixar clar que el fet d'haver sorgit a Espanya ha representat un desavantatge competitiu per a la seva companyia, que és actualment una de les firmes líders del seu segment a tot el món. "Si haguéssim nascut a Alemanya avui seríem més grans que Pfizer", el seu principal competidor, va indicar Grífols, que va assegurar que a Espanya "hi ha empreses boníssimes que neixen castrades" per les limitacions del país.

Sobre el model d'Estat: "Alguna cosa ha de canviar"

El propietari de Grífols va afirmar amb molta contundència que el model d'Estat ja no serveix i que cal tornar a començar, com en certa manera s'està plantejant a Catalunya. "Tenim un país" -va assenyalar- en què "la monarquia comença a patinar", els sindicats "no saben què fan", les autonomies "són accessoris que a sobre molesten" i existeix un Senat que "no se sap per a què serveix". "Algú ha de canviar alguna cosa en aquesta màquina que està trencada i en la qual no s'han realitzat canvis en els últims 35 anys", va remarcar Grífols.

Grífols també s'ha pronunciat sobre l'èxode d'espanyols a l'estranger: "Avui es diu que la gent emigra. Què cony! Són expatriats, gent a la qual s'envia fora i tornarà més rica del que era", va manifestar Grífols, que va afegir: "No enviem morts de fam fora", sinó que "exportem talent".
Anar al contingut