El Caire

Egipte torna al carrer per manifestarse contra el totalitarisme del president Mursi

Milers de persones protesten enèrgicament contra el decret amb què el president, Mohamed Mursi, s'ha atorgat poders gairebé absoluts. Mursi ho ha justificat pel servei a Déu i el benefici d'Egipte.

El carrer torna a bullir a Egipte on milers de persones protesten enèrgicament contra el decret amb què el president, Mohamed Mursi, s'ha atorgat poders gairebé absoluts. Mursi ho ha justificat pel servei a Déu i el benefici d'Egipte, i ha promès que no farà un ús arbitrari dels seus nous poders.

Les aparents bones intencions de Mursi no han aturat, però, les manifestacions que s'han escampat com el foc arreu del país, amb la plaça al Tahrir, del Caire, erigida una altra vegada en punt neuràlgic. No només de detractors de Mursi, sinó també dels defensors del president.

Els detractors acusen el president islamista d'orquestrar un cop d'estat encobert i de segrestar la revolució. Per tot plegat el consideren un dictador i li reclamen que plegui.

A la plaça al Tahrir, les forces de seguretat han llençat gasos lacrimògens per dispersar els manifestants que s'hi han concentrat i fins i tot han organitzat una asseguda. Les protestes s'han escampat per altres ciutats com les rèpliques d'un terratrèmol: Alexandria, Gizé o Port Saïd en són algunes. La gent enfurismada fins i tot ha calat foc a diverses seus dels Germans Musulmans, la confraria del president. Detractors i defensors de Mursi s'han enfrontat a pedrades.

Per Heba Fatma Morayef, delegada a Egipte de l'organització "Human Rights Watch" Mohamed Mursi veu l'estament judicial com un impediment per als seus plans però això deshabilita la justicia obrint la porta a decisions inconstitucionals sense haver vulnerat la legalitat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut