Casa enmig d'una autopista a Zhejiang (Xina)
Casa enmig d'una autopista a Zhejiang (Xina)
Zhejiang

Els propietaris d'un immoble no l'abandonen tot i quedar enmig d'una autopista

Una parella d'ancians de la província de Zhejiang (est de la Xina) es nega a abandonar la seva casa, que es troba enmig d'una autopista en construcció, fins que les autoritats els paguin una "subvenció adequada".

Actualitzat
Una parella d'ancians de la província de Zhejiang (est de la Xina) es nega a abandonar la seva casa, que es troba enmig d'una autopista en construcció, fins que les autoritats els paguin una subvenció adequada, ha informat el diari "Shanghai Daily".

A diferència de tots els seus veïns, que van acceptar la compensació del govern local per deixar les cases, Luo Baogen i la seva dona consideren insuficients els 260.000 iuans (32.365 euros) que els van oferir per l'expropiació.

Luo va explicar al diari que la construcció del seu habitatge va costar, l'any 2001, uns 600.000 iuans (74.690 euros) i que ara es necessitarien almenys 800.000 iuans (99.585 euros) per reconstruir la casa en un altre lloc.

No és la primera vegada que propietaris xinesos es neguen a abandonar els seus habitatges com a protesta pel baix preu que les autoritats paguen per expropiar-los el terreny, cosa que ha portat molts ciutadans xinesos a anomenar aquests habitatges "cases clau" ("dingzihu").

En aquest cas, la construcció de l'autopista no s'ha aturat davant la negativa dels propietaris, i les nombroses fotografies que han publicat els mitjans de comunicació xinesos i que circulen per internet mostren l'habitatge, de cinc pisos, en el centre d'una gran calçada doble asfaltada fa poc.

La història d'aquesta parella i les fotografies de l'habitatge han provocat en els últims dies una gran revolada a les xarxes socials xineses.

El cas en recorda un altre del 2007, quan el propietari d'una altra "casa clau", a la ciutat central xinesa de Chongqing, es va convertir en tot un heroi popular per als xinesos en resistir diversos mesos les pressions de les constructores, que el van deixar sense llum ni aigua i van excavar un fossat al voltant de l'habitatge.

Organitzacions com China Human Rights Defenders denuncien els abusos que els governs locals i empreses constructores cometen freqüentment contra els propietaris de zones on volen edificar, des de l'impagament d'indemnitzacions fins a l'ús de la violència.

Anar al contingut