Un "frame" de la pel·lícula
La producció alemanya fa un repàs de la trajectòria del mític i controvertit alpinista Reinhold Messner.
Torelló

"Messner" guanya la 30a edició del Festival Unimm de Cinema de Muntanya

Altres documentals guardonats en aquesta edició han estat el britànic "Autana" i el francès "I Believe I Can Fly".

RedaccióActualitzat
La pel·lícula "Messner" ha estat la guanyadora de la 30a edició del Festival Unnim de Cinema de Muntanya, que s'ha celebrat aquests dies a Torelló. La producció alemanya fa un repàs a la trajectòria del mític i controvertit alpinista Reinhold Messner.

Altres documentals guardonats en aquesta edició han estat el britànic "Autana" o el francès "I Believe I Can Fly", on se segueix de prop els nous límits del "highlining", l'art de caminar en equilibri per una corda subjectada entre dos punts a gran altura.

El premi FEDME al millor film espanyol s'ha declarat desert; el premi Boreal al millor guió se l'ha endut la neozelandesa 'Shackleton's captain', de Leanne Pooley, i el premi 'Mountain Wilderness' és per a 'Vite tra i vulcani', dels suïssos Fulvio Mariani i Mario Casella.

També s'han lliurat els premis de periodisme. Com a millor article s'ha premiat 'El nom de les muntanyes. Missatges al vent', de Xavier Martorell, publicat a la revista 'Vèrtex'. El premi al millor reportatge és per a 'Explosión de tresmiles', un text de la periodista Rosa Maria Bosch que va escriure per a 'La Vanguardia'.

L'actiu Txe Arana ha conduït l'acte de lliurament de premis aquest dissabte 24 de novembre al Teatre Cirvianum de Torelló, en una clausura on també ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.
Anar al contingut