Barcelona

Mas assumeix el lideratge del nou govern demanant coresponsabilitat als altres partits

Artur Mas reconeix que CiU no té prou força i reclama la coresponsabilitat d'altres formacions tant per tirar endavant el projecte de país com per administrar la duresa del dia a dia. Diu que la situació no és fàcil, però assegura que "tirarem endavant" i que la consulta sobiranista segueix en peu i que intentarà dur-la a terme.

Eva ClotaActualitzat
Artur Mas ha assegurat des de la seu del Majestic que ha escoltat la voluntat del poble expressada aquest diumenge a les urnes. Una voluntat que -ha reconegut- queda lluny de la majoria "excepcional" que CiU reclamava per tirar endavant el procés sobiranista.

Aquesta és la interpretació que la coalició nacionalista fa dels resultats que li atorguen 50 escons enfront dels 62 que tenia fins ara. Per Mas, "la gent vol que anem més acompanyats".

En aquest sentit, el líder de CiU diu que liderarà el nou govern, però reconeix que no té la força suficient i que, per tant, no hauran de ser els responsables únics de la governabilitat del país.

En un oferiment implícit al pacte, sense pronunciar aquesta paraula ni tampoc mencionar el nom de cap força política, ha afirmat que "si altres miren cap a un altre costat, el país serà ingovernable". Per això reclama la coresponsabilitat d'alguna altra o altres formacions tant per tirar endavant el projecte de país com per administrar la duresa del dia a dia.

Un dia a dia que ha reconegut que és una de les circumstàncies que li han passat factura, parlant obertament de retallades, en un gest poc o gens habitual en ell. En aquest aspecte, ha comparat la pèrdua de suports de CiU amb el que passa en altres països d'Europa on, segons diu, els governs canvien.

La segona circumstància que explica els resultats obtinguts, segons Mas, és el fet de presentar-se amb un programa "diferent" en què, més enllà de l'economia, la política social i la gestió del dèficit també s'hi 'incloïa el dret a decidir i la petició d'una gran majoria de cara a l'estat propi.

Malgrat tot, Mas diu que no es penedeix d'haver convocat aquestes eleccions. Considera positiu i una bona decisió haver donat la veu al poble encara que això hagi perjudicat o afavorit electoralment uns i altres. Assegura que això permet "saber on som, on són les majories del país abans d'obrir una etapa nova i transcendent."

Mas també ha tingut unes paraules d'agraïment per a tothom qui ha fet possible la campanya de CiU i ha valorat molt positivament que la participació hagi estat tan alta. Diu que la mobilització és un fet a destacar, no només al carrer, sinó també a les urnes i que això diu molt de la capacitat d'intervenir i participar de la societat catalana en els afers col·lectius del país.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut