Albert Rivera en un acte de campanya
Albert Rivera en un acte de campanya
Barcelona

Ciutadans triplica resultats i obté 9 escons, els millors resultats de la seva història

La formació d'Albert Rivera ha passat de tres a nou representants. En vots, n'han sumat més de 167.000 respecte els comicis anteriors.

Carla PedretActualitzat
Ciutadans ha aconseguit els millors resultats de la seva història. La formació d'Albert Rivera ha obtingut 9 escons, és a dir, ha triplicat els resultats de les eleccions del 2010, quan va aconseguir-ne 3. En vots, Ciutadans ha superat els 269.000, 167.000 més que ara fa dos anys.  

El suport a Ciutadans s'ha concentrat a la circumscripció de Barcelona, on ha aconseguit 8 escons amb més de 228.000 sufragis. El nové representat ha sortit dels prop de 26.000 vots a Tarragona, on la formació s'ha convertit en la cinquena força per davant d'ICV-EUiA. Ni a Girona ni a Lleida, han tingut suports suficients.

A la ciutat de Barcelona, Ciutadans ha estat tercera força a Sarrià-Sant Gervasi, per darrere de CiU i el PP. A Les Corts han superat el PSC, ICV i les CUP i a Nou Barris també han quedat per davant d'ERC i les CUP.

A l'hotel Gallery de Barcelona, s'ha desfermat l'eufòria. El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha comparegut per agrair el suport dels "prop de 300.000 votants" que han donat 9 representants a la formació. Aquest suport, segons Rivera, demostra que una part cada cop més important dels catalans "vol que es parli dels seus problemes" (...) "Aquest país no s'ha de trencar, s'ha d'arreglar i l'arreglarem els ciutadans de Catalunya i d'Espanya".


Anar al contingut