Barcelona

Navarro reconeix que els resultats no són els que volien i emplaça el partit a seguir el camí del canvi

El candidat del PSC ha reconegut que el resultat electoral de la seva formació ha estat decebedor, però destaca que és millor del que plantejaven les enquestes. Pere Navarro ha emplaçat el partit a explicar-se millor i continuar treballant en el camí del canvi.

Felip GordilloActualitzat
Un mal resultat en un moment difícil. Amb aquesta idea, el primer secretari del PSC i candidat dels socialistes, Pere Navarro, ha resumit la davallada històrica de la formació a les eleccions del Parlament de Catalunya.

Navarro ha reconegut: "Hem tret un resultat que no és el que volíem". El líder dels socialistes, però, ha remarcat que es troben en "el moment més difícil del PSC". Navarro ha recordat que el partit estava "en un moment de renovació i de retrobada amb molts sectors de la societat catalana".

El candidat del PSC s'ha dirigit a un públic de simpatitzants i militants entre els quals hi havia companys de partit com José Montilla, Miquel Iceta i Carme Chacón. Davant d'ells, Navarro ha destacat que "els resultats són molt millors que els que ens plantejaven les enquestes".

Sobre els resultats de Convergència i Unió, que s'ha quedat amb 50 escons, Pere Navarro ha retret a Artur Mas que la voluntat del poble no li ha fet costat. El candidat dels socialistes ha qualificat el resultat de Mas de "fracàs".

"Cal que els canvis al PSC i a la societat catalana continuïn"

El candidat del PSC ha assegurat que en unes "eleccions tan tensionades" els ha costat connectar amb l'electorat. Assegura que "és possible que ens hagi costat fer arribar el nostre missatge de sensatesa entre tants crits".

De cara al futur, destaca que caldrà "millorar les nostres explicacions i continuar treballant". Pere Navarro considera que "han de fer que els canvis al PSC i a la societat catalana continuïn".

La veu del PSOE: "Més que dignes"

Des de Madrid, el secretari d'Organització del PSOE, Óscar López, ha estat l'encarregat de valorar els resultats dels socialistes catalans. Els ha qualificat de "més que dignes".

López ha subratllat el "càstig excepcional" dels ciutadans a la candidatura d'Artur Mas pel seu "aventurisme".

Els pitjors resultats de la història

El PSC ha registrat els pitjors resultats de la seva història. Els socialistes queden com a tercera força del Parlament de Catalunya, per darrere d'Esquerra Republicana. La candidatura encapçalada per Pere Navarro ha aconseguit 20 diputats, vuit menys que el 2010.

No obstant, Pere Navarro ha volgut recordar que són segona força en escons però no pas en vots. Els socialistes han obtingut 30.000 vots més que Esquerra, però queden tercer en diputats per la llei electoral.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut