Barcelona

Fernàndez assegura que "la democràcia per la CUP no es defensa al Parlament, sinó al carrer"

"El cavall de Troia de les classes populars" irromp al Parlament amb 3 actes de diputats guanyades a la demarcació de Barcelona i es queda a molts pocs vots d'obtenir representació a Girona i Tarragona. El seu candidat, David Fernàndez ha qualificat els resultats "d'avenç" tot i que no són garantia de res perquè "manen els mercats".

Myriam CordónActualitzat
"El cavall de Troia de les classes populars" irromp al Parlament amb tres actes de diputats guanyades a la demarcació de Barcelona. El cap de llista per Barcelona, el periodista David Fernàndez, ha obtingut l'escó conjuntament amb Georgina Rieradevall i Joaquim Arrufat, els candidats números dos i tres de la llista de la demarcació de la capital catalana.

La CUP no s'havia presentat mai a unes eleccions al Parlament i l'únic referent per comparar vots són els comicis municipals del 2011 quan va obtenir un total de 65.376 vots. En aquestes eleccions al Parlament la CUP, amb gairebé el 100% dels vots escrutats ha sumat més de 120.000 vots amb prop del 3,5% del sufragi.

La candidatura de la CUP a les altres demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida no ha obtingut representació parlamentaria, tot i haver superat en cada una de les demarcacions el 3% dels vots. En el cas de Girona el percentatge de vots obtingut ha superat el 4%.

Fernàndez ha valorat els resultats obtinguts com un "avenç", tot i que segons ha dit "no són una garantia de res" donat que manen els mercats. "La democràcia per la CUP, ha dit el candidat, no es defensa al Parlament sinó al carrer", al costat de milers de persones".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut