Barcelona

Sánchez-Camacho creu que Artur Mas i CiU són "els grans perdedors d'aquestes eleccions"

Sánchez-Camacho també ha destacat que "el suport independentista ha baixat en aquestes eleccions", ja que la suma de diputats a favor de la sobirania passa, segons els seus càlculs, de 76 a 74.

Ramon RadóActualitzat
La candidata del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha proclamat que Artur Mas "ha fracassat en aquestes eleccions", ja que "va convocar unes eleccions anticipades per aconseguir una majoria excepcional" que no ha obtingut. A més, la líder popular ha criticat Mas perquè, ha dit, "ha paralitzat sis mesos el govern per convocar unes eleccions que ningú demanava".

El PP català ha aconseguit aquest diumenge els seus millors resultats en unes eleccions al Parlament, amb més de 460.000 vots (gairebé 80.000 més que fa dos anys) i 19 diputats, un més que al novembre del 2010. En una línia molt semblant al discurs de María Dolores de Cospedal, la líder del PP català ha dit que "Artur Mas i CiU són els grans perdedors d'aquestes eleccions".

La presidenta del PPC, que ha insistit en la idea que els catalans han "desautoritzat" Artur Mas, ha demanat al líder de la llista més votada que "abandoni el posicionament separatista", ja que a Catalunya "no es necessiten messies, sinó governants seriosos".

Sánchez-Camacho també ha destacat que "el suport independentista ha baixat en aquestes eleccions", ja que la suma de diputats a favor de la sobirania passa de 76 (CiU, ERC i SI) a 74 (CiU, ERC i CUP), un fet que segons ella evidencia que "la majoria excepcional que demanava el senyor Mas és una majoria menys sobiranista, menys separatista".

"Mas ha de reflexionar seriosament"

Posteriorment, en una entrevista amb TV3, Sánchez-Camacho ha dit que estaven "molt i molt satisfets" perquè, enmig d'una gravíssima crisi econòmica, els populars han "crescut en nombre d'escons i en nombre de vots".

La candidata del PP ha insistit que els comicis han "estat un fracàs absolut de CiU" i "una derrota tremenda", i ha apuntat que Mas ha de "reflexionar seriosament" i també repensar "el seu plantejament rupturista". Per Sánchez-Camacho, "el que volen els catalans no és que governi per fer un referèndum legal o il·legal, sinó per treure Catalunya de la crisi".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut