Barcelona

Homs afirma que la retallada del 2013 haurà de ser com la dels dos anys anteriors junts

El portaveu del govern, Francesc Homs, avisa que els comptes de la Generalitat patiran una notable caiguda d'ingressos l'any que ve i que caldran retallades equivalents a les que ha fet Catalunya els dos últims anys.

RedaccióActualitzat
El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que el nou govern haurà de retallar l'any que ve tant com la suma dels ajustos fets el 2011 i el 2012. Els comptes de la Generalitat per al 2013 patiran una notable caiguda d'ingressos i per aquesta raó, ha alertat Homs, caldrà fer retallades equivalents a les que Catalunya ha fet els dos últims anys.

"Tenim al davant el pitjor pressupost de la història de la Generalitat", fruit de la caiguda dels ingressos, l'increment de la  despesa financera i els incompliments econòmics que, segons Homs, està fent el govern espanyol. El portaveu del govern ho ha assegurat en una entrevista a RAC 1.

Davant d'aquesta situació, Homs ha assegurat que els nous governants de Catalunya hauran de tenir la "mateixa capacitat de resistència i coratge" que el 1714 van tenir els barcelonins durant el setge de la ciutat en la Guerra de Successió i ha advocat per la responsabilitat per afrontar dos reptes: la situació financera i la convocatòria d'una consulta d'autodeterminació en la pròxima  legislatura, en una data encara per concretar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut