Barcelona

El secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, suspès del càrrec arran de l'"operació Mercuri"

Daniel Fernández, secretari d'Organització del PSC, decidit a posar el seu càrrec a disposició del partit després que s'ha confirmat la seva imputació en relació amb l'"operació Mercuri" de presumpta corrupció urbanística, per tràfic d'influències.

Manuel Bustos, alcalde de Sabadell i president de l'FMC, ha deixat el càrrec a la direcció del PSC i ha defensat la seva honorabilitat.

María Elena Pérez, alcaldessa de Montcada i Reixac, també està imputada.

RedaccióActualitzat
Tres-cents agents dels Mossos d'Esquadra irrompien aquest dimarts al matí a l'Ajuntament de Sabadell per investigar un presumpte cas de corrpució urbanística que s'ha batejat com "Operació Mercuri". El cas s'ha saldat amb les imputacions de l'alcalde de Sabadell, l'alcaldessa de Montcada i Reixac i també el secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández.

Des del PSC asseguren que la imputació del número tres del PSC, Daniel Fernandez, no tindria cap relació amb la suposada trama de corrupció urbanística de Sabadell, sinó amb el presumpte delicte de tràfic d'influències en el qual estaria implicada l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Perez. Segons el sumari, Fernandez apareixeria en unes converses telefòniques en què demana a l'alcaldessa si pot donar feina a una tercera persona. També hi hauria una conversa en la mateixa línia entre Fernandez i un càrrec d'Obres Públiques quan la conselleria era en mans del PSC.

Daniel Fernández, ha comparegut davant els periodistes a la tarda, com era previst, per valorar la imputació, al matí, de Manuel Bustos, però ha hagut de sortir al pas de la notícia que l'ha implicat a ell mateix en el cas de presumpta corrupció urbanística.

Fernández ha assegurat que s'ha informat per la premsa de la seva imputació i afirmava que ningú no li havia comunicat oficialment. En el cas que això es formalitzés, Fernández, ha assegurat que farà el mateix que ha fet Bustos, és a dir, posar el seu càrrec orgànic del partit en suspens. I finalment s'ha confirmat. Segons ha avançat Catalunya Informació, la fiscalia també imputa el número tres del PSC.

Fernández és també diputat socialista al Congrés i, per tant, aforat. Això implica que el seu cas no el podria investigar directament el jutjat de Sabadell. Fernández, que en l'anterior legislatura era també secretari general adjunt del PSOE al Congrés

A la seu del PSC, del carrer Nicaragua, també hi ha anat el primer secretari del partit, Pere Navarro, que hi ha entrat sense fer declaracions.

A banda del que ha estat el cap de campanya de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, l'operació policial ha comportat la detenció d'una dotzena de persones i la imputació d'un total de 26 entre els quals, de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, l'alcaldessa de Montcada i Reixach, María Elena Pérez, i el cap de la Policia Municipal de Sabadell.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut