Palma

Bauzá ultima una llei que prohibeix els símbols en edificis públics sense autorització prèvia

El govern de les Balears està ultimant una llei per prohibir l'exhibició de banderes i escuts amb finalitats ideològiques. La llei preveu multar amb fins a 12.000 euros els partits, sindicats o entitats privades que utilitzin els símbols de les Illes al costat de les seves sigles i prohibeix l'exhibició de llaços amb la senyera en edificis públics sense autorització prèvia.

RedaccióActualitzat
El govern de les Illes Balears, amb el popular José Ramón Bauzá al capdavant, està ultimant una llei per prohibir l'exhibició de banderes i escuts amb finalitats ideològiques. L'esborrany de la llei sobre l'ús de símbols institucionals preveu multar amb fins a 12.000 euros els partits, sindicats o entitats privades que utilitzin els símbols de les Illes al costat de les seves sigles i prohibeix l'exhibició de símbols en edificis públics sense autorització prèvia.

D'aquesta manera vol impedir, entre altres coses, que les escoles i instituts mostrin el llaç amb la senyera, que simbolitza la defensa de la llengua pròpia de les Balears. Ho ha denunciat el sindicat majoritari al sector educatiu balear, STEI Intersindical, que ho considera "un retorn a la censura prèvia que practicava la dictadura".

La portaveu del sindicat, Maria Antònia Font, ha anunciat a Catalunya Ràdio que no faran marxa enrere. "Que vinguin", ha dit, "com més coses faran més solidaritat crearan", ha afegit. Font també s'ha mostrat convençuda que aquest tipus de mesures que l'entitat que representa titlla de "disbarats predemocràtics", també contribueixen a augmentar la divisió en el si del PP balear.

Tot plegat coincideix amb la tancada que les escoles balears han organitzat per protestar contra el que consideren un atac global a l'educació. Sota el lema "28-N, tancats per retallades; oberts per educació".
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut