Els cinc empleats de Telefónica que van començar la vaga de fam
Els cinc empleats de Telefónica que van començar la vaga de fam
Barcelona

Els treballadors de Telefónica abandonen la vaga de fam per imperatiu mèdic

Els quatre empleats que mantenien la protesta per la readmissió d'un company han decidit finalitzar la protesta seguint el consell mèdic després de 23 dies en dejú. Afirmen que continuaran la mobilització.

RedaccióActualitzat
Els treballadors de Telefónica que feien vaga de fam des del 5 de novembre per la readmissió d'un company han abandonat la protesta per imperatiu mèdic. Després de 23 dies en dejú, els quatre empleats que mantenien la protesta han pres la decisió aconsellats pel servei mèdic "pel deteriorament de la nostra salut". Fa una setmana un cinquè treballador ja es va veure obligat a deixar la vaga de fam pel mateix motiu. Tot i això, els treballadors de Telefónica han afirmat que mantenen la mobilització perquè l'empresa readmeti Marcos Andrés Armenteros, acomiadat per baixes mèdiques i a qui la justícia va donar la raó en dues ocasions, declarant nul i improcedent el seu acomiadament.

Els empleats han destacat que han aconseguit el suport sindical de CCOO, UGT i la resta d'organitzacions per exigir per escrit a la direcció de Telefónica una reunió conjunta per tractar la readmissió del Marcos com a primera reivindicació. Aquesta petició podria entregar-se aquest mateix dijous aprofitant la visita a Barcelona del director de Telefónica España, Luis Miguel Gilpérez.

Durant les setmanes que ha durat la protesta, la causa dels treballadors ha obtingut el suport d'un total de 37 diputats de l'esquerra catalana i estatal i de tots els sindicats de Catalunya que han signat un comunicat on s'exposaven les reivindicacions dels treballadors de Telefónica. A més, nombrosos moviments socials també s'han solidaritzat amb els vaguistes i han demanat "una lluita sostinguda contra la imatge de Movistar-Telefónica" a botigues i centres comercials durant el mes de desembre.

En un comunicat enviat a la premsa els vaguistes han explicat que han decidit acollir-se a una proposta de mediació que els ha fet arribar l'empresa i han donat "un marge raonable de temps" a l'empresa perquè el company acomiadat es reincorpori a la feina i han reclamat un canvi en la reforma laboral pel que fa als acomiadaments. Si la mediació no dóna fruits, tornaran a fer vaga de fam.

Els treballadors han deixat testimoni de la vaga de fam en un blog i a través de les xarxes socials, amb una pàgina Facebook i el compte Twitter @HHTelefonica.







DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut