Fórmula 1

Vettel hauria comès una irregularitat al Brasil que podria fer variar el resultat final de la cursa

Un núvol negre amenaça d'enfosquir el tercer títol de Fórmula 1 guanyat diumenge per Sebastian Vettel. Un avançament del campió, presumptament després de l'aparició de la bandera groga, podria constituir una violació del reglament que modificaria el resultat final. De moment, ni Ferrari ni ningú més ha presentat cap queixa.

Actualitzat
Un núvol negre amenaça d'enfosquir el tercer títol de Fórmula 1 guanyat diumenge per Sebastian Vettel. Un avançament del campió, presumptament després de l'aparició de la bandera groga, podria constituir una violació del reglament que modificaria el resultat final.

De moment, Ferrari no ha presentat cap reclamació a la Federació Internacional -pot fer una petició de revisió- per l'avançament del Red Bull de Vettel en un sector del circuit d'Interlagos amb bandera groga quan es corria la quarta volta del Gran Premi del Brasil. Les imatges demostren que a la dreta i a l'esquerra del comptavoltes del cotxe de l'alemany hi ha dos displays grocs que no són intermitents, fet que, pels comissaris de la FIA consultats, exculpava la maniobra.

El tram restrictiu, però, està ben senyalitzat amb les pantalles de llum que sí que parpallegen. Sebastian Vettel avança Jean-Éric Vergne metres abans de la llum verda que marca el final del sector on no es pot avançar.

L'equip Red Bull coneixia el risc de rebre una penalització en temps, per la qual cosa va demanar a l'equip "germà" Toro Rosso que fes entrar a boxes Vergne quan va sortir el cotxe de seguretat a una volta del final. Tot i que el pilot francès rodava al darrere de Vettel, aquesta aturada augmentava la diferència de temps entre tots dos per assegurar la setena posició final de la carrera que assegurava matemàticament el títol mundial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut