El logo de WhatsApp.
El logo de WhatsApp.
Barcelona

Una onada de missatges falsos alerta que WhatsApp serà de pagament

Els missatges que han corregut els darrers dies advertint que WhatsApp podria començar a cobrar per missatge són falsos. Ho ha confirmat l'oficina de seguretat de l'internauta, que ha alertat d'una onada d'enviaments amb aquest fals rumor.

RedaccióActualitzat
Els missatges que han corregut els darrers dies advertint que el WhatsApp podria començar a cobrar-se són falsos. L'oficina de seguretat de l'internauta ha advertit que hi ha una onada d'enviaments d'aquest tipus on s'incita l'usuari a reenviar el missatge als seus contactes amb l'excusa que si no ho fan hauran de pagar per utilitzar aquesta aplicació.

Per esquivar aquest tipus de missatges, l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació aconsella configurar correctament les opcions de seguretat dels "smartphones", no entrar en el joc de reenviar tot el que es rep i no visitar enllaços de procedència desconeguda.

Sembla que els rumors han sorgit arran d'una fallada tècnica que feia aparèixer un error en mostrar els estats dels contactes de l'usuari amb la frase:"Error: status unavailable". WhatsApp ha confirmat la incidència, a través del seu compte de Twitter, però en cap cas que el servei de missatgeria hagués estat "hackejat" com s'assegurava als missatges o que començaria a cobrar 0,01 euros per cada missatge enviat.

Però les especulacions al voltant del servei de missatgeria s'han estès ràpidament a través del mateix WhatsApp, o fins i tot en les xarxes socials. Els missatges amb aquest fals rumor instaven l'usuari ha reenviar-lo a uns altres 20 contactes i d'aquesta manera han estat replicats a molts altres comptes.

Aquest tipus de missatges en cadena falsos ja havien aparegut abans, però en altres tipus de xarxes i serveis, com per exemple el servei de missatgeria de Microsoft, Messenger. A la pàgina oficial de WhatsApp, es reitera que l'aplicació és de pagament per als usuaris de iOs i es pot descarregar a través de l'App Store per 0,89 euros. En canvi, per als usuaris d'Android i d'altres plataformes (BlackBerry, Windows Phone, i Nokia) no es paga res per l'app durant el primer any, però després cal abonar 0,99 dòlars a l'any.
Anar al contingut