Madrid

Els notaris podran casar, en detriment d'alcaldes i regidors, segons l'esborrany de la reforma del Registre Civil

Els notaris tindran potestat per casar, en detriment d'alcaldes i regidors, segons l'esborrany de la reforma del Registre Civil, al qual ha tingut accés TV3. El text no preveu que els membres del consistori puguin oficiar matrimonis civils.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Els notaris adquireixen una nova competència: podran casar. Això serà si s'aprova la reforma de la llei del Registre Civil segons l'esborrany actual, a què ha tingut accés TV3. Ara hi ha vigent la llei del Registre Civil del 1957 i l'any passat se'n va aprovar una altra que encara no ha entrat en vigor i de la qual ja s'estan modificant alguns aspectes, com el del matrimoni.

Amb el redactat actual, la competència del matrimoni queda en exclusiva per als notaris. Enlloc no consta que alcaldes i regidors puguin continuar casant. El Col·legi de Notaris no es vol pronunciar fins que la llei no estigui aprovada. Hi ha algun acadèmic que hi veu un rerefons econòmic.

Encara no se sap quant costarà el tràmit. Serà el govern espanyol qui establirà el preu de les taxes i es convertirà en un ingrés extra per a les notaries, que han vist com els seus negocis s'han aprimat amb la caiguda en picat d'hipoteques i compravenda d'immobles.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ja va apuntar les seves intencions a principis d'any. Es parlava, també, de la possibilitat que els notaris poguessin divorciar, però, pel que fa a aquest aspecte i de manera inusual, en l'esborrany els legisladors han volgut deixar clar i per escrit que els notaris, de divorcis, no n'han de fer.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut