Néstor Gómez

Néstor Gómez

Meteoròleg del 324.cat

El temps del cap de setmana

Néstor Gómez - 01/12/2012 - 08.05h.

Al llarg del cap de setmana l'anticicló de les Açores s'acostarà una mica cap a la península Ibèrica. Al mateix temps, a casa nostra l'aire fred dels darrers dies marxarà diumenge de la mà d'un sistema frontal càlid que lliscarà pel Pirineu.

Dissabte, matí gèlid i amb glaçades
L'autèntic protagonista de dissabte serà el fred matinal. En algunes contrades serà el matí més fred d'aquesta temporada de tardor-hivern. En farà tant com divendres o més, amb valors de fins a -8 a les valls del Pirineu, -5 a la Depressió Central i per sota dels 5 a punts de la costa. Matí de glaçades generals. Les temperatures màximes es mantindran sense canvis, amb un ambient d'hivern, i no passaran dels 14 graus al migdia.

El cel continuarà serè i només a primera hora del dia hi haurà alguns bancs de boira a l'altiplà de la Segarra, nord de Ponent i Conca de Barberà. La tramuntana bufarà durant tot el dia a l'Empordà, amb cops que superaran els 80 km/h, i el mestral serà més feble i a tot estirar arribarà als 60.

Diumenge, arriba un sistema frontal
Un front càlid arribarà diumenge i lliscarà per les comarques del Pirineu. El dia es llevarà amb sol i només a la Vall d'Aran i al nord de l'Alta Ribagorça hi haurà nuvolositat amb algunes precipitacions febles al vessant nord. Nevarà una mica més a la tarda, amb una cota de neu que anirà pujant cap als 1.200 metres. El vent reapareixerà a alta muntanya amb cops superiors als 60 km/h.
A la resta del país farà sol. A les Terres de l'Ebre bufarà el mestral moderat amb algun cop superior als 70 km/h. Les temperatures es mantindran sense canvis o pujaran molt lleugerament.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

Vídeos

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots