El web de la Casa Blanca on hi ha la petició
L'1 de desembre es van superar la xifra de firmes necessàries
Washington

La petició perquè la Casa Blanca es posicioni sobre el dret a decidir supera les 25.000 firmes necessàries

La petició ciutadana perquè el govern nord-americà es posicioni sobre el procés d'autodeterminació a Catalunya ha aconseguit les 25.000 firmes necessàries. Han trigat només una setmana i encara hi ha temps per firmar.

RedaccióActualitzat
La Casa Blanca s'haurà de posicionar sobre el dret a decidir a Catalunya. Una petició ciutadana ha aconseguit reunir les 25.000 firmes necessàries per demanar una resposta del govern dels Estats Units.

El govern dels Estats Units té un apartat al seu web anomenat "Nosaltres, la gent", on els ciutadans poden fer preguntes o peticions. Quan la proposta aconsegueix 25.000 firmes, un grup d'experts de la Casa Blanca l'analitza i hi dóna una resposta oficial. Amb aquestes regles, Sean M., de Columbus, Ohio, va pujar la seva petició: "Creiem que l'administració Obama hauria de donar suport al poble de Catalunya en l'esforç per decidir el seu futur".

En només una setmana, ja s'han superat les 25.000 firmes necessàries. De fet, gran part dels suports s'han sumat en tres dies, un cop la petició ha començat a estendre's per les xarxes socials. Encara hi ha temps per firmar la petició: fins al 24 de desembre. No cal ser ciutadà nord-americà, només registrar-se a la web de la Casa Blanca. Moltes de les firmes són de catalans.

Tot i l'èxit de la iniciativa, la majoria d'aquestes respostes les fan alts funcionaris de l'administració nord-americana, encara que alguna vegada les ha contestat directament el president.
Anar al contingut