Els Reis Mags
Els Reis Mags
El Vaticà

El papa assegura que els Reis Mags eren andalusos

En el seu últim llibre "La infància de Jesús", el pontífex conclou que Melcior, Gaspar i Baltasar venien de Tartessos, un regne que els historiadors ubiquen en algun punt indeterminat entre les províncies de Huelva, Cadis i Sevilla.

RedaccióActualitzat
Després que el papa va dir en el seu nou llibre que l'Evangeli no recull que hi hagués un bou i un ruc al pessebre, el text continua generant polèmica i sembla que aportant noves dades a la tradició cristiana. En el llibre "La infància de Jesús", el pontífex ja no només fixa on i quan va néixer Jesús, sinó que també situa d'on provenien els Reis Mags i conclou que eren andalusos.

Segons el papa, Melcior, Gaspar i Baltasar venien de Tartessos, un regne que els historiadors ubiquen en algun punt indeterminat entre les províncies de Huelva, Cadis i Sevilla. A més, també recull que l'encens, l'or i la mirra que van arribar a Betlem tenien "aroma andalusa".

Benet XVI ha justificat les seves conclusions després d'haver interpretat els passatges del naixement de Crist a partir de salms i textos sagrats anteriors en què s'esmenta Tarsis diverses vegades. En concret, es refereix als textos de Mateu i Isaïes.

Sobre els Reis Mags, el papa també diu al seu llibre que representen la humanitat "quan emprèn el camí cap a Crist". Sobre els dubtes que planen sobre l'adoració dels Reis, el papa està convençut que es tracta d'un fet històric. En qualsevol cas, diu que tant si és veritat com si no, no afecta cap aspecte essencial de la fe.








Anar al contingut