Manresa

L'Audiència de Barcelona absol l'excap de Fecsa pels incendis a la Catalunya central de l'any 1994

Ja hi ha sentència del judici pels incendis que van arrassar la Catalunya central el 1994. L'Audiència de Barcelona ha absolt l'excap de manteniment de Fecsa pel foc que es va declarar a Gargallà, al Berguedà, que va arrasar gairebé 26.000 hectàrees. Les acusacions particulars li demanaven entre un i tres anys de presó perquè consideraven que el mal estat de les línies elèctriques va originar l'incendi. Ara, l'Audiència de Barcelona ha donat la raó a Fecsa i ha exculpat la companyia elèctrica. En el cas dels incendis del 1998, també a la Catalunya central, Fecsa sí que va ser considerada responsable dels focs.

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona ha absolt l'excàrrec de Fecsa pels incendis a la Catalunya central de l'any 1994. La sentència absol l'excap del servei de manteniment de la línia elèctrica a la comarca del Berguedà, que era l'únic acusat en aquest judici.

L'Audiència considera, però, que l'incendi va començar per unes espurnes d'aquesta línia i que no estava prou protegida contra curtcircuits, però que això no era competència de l'acusat. 

L'incendi va arrasar gairebé 26.000 hectàrees i van provocar danys superiors a 270 milions d'euros. Aquesta sentència és totalment oposada a la coneguda fa un mes en relació amb els incendis que l'estiu del 98, que van cremar 18.000 hectàrees també a la Catalunya central. En aquella ocasió, el jurat popular va considerar culpable per unanimitat els responsables de Fecsa-Endesa. I és que el veredicte del jurat considera que el responsable de zona i el responsable de manteniment de la companyia haurien d’haver posat solució al mal estat en què es trobava la línia.

Anar al contingut