El papa Benet XVI, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
El papa Benet XVI, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Ciutat del Vaticà

El papa s'estrena a Twitter amb el compte @pontifex

El Vaticà presenta aquest dilluns el compte del papa Benet XVI a la xarxa social Twitter, que començarà amb reflexions sobre l'àngelus dominical. El Vaticà atorga una gran importància a les xarxes socials per divulgar l'Evangeli.

El Vaticà presenta aquest dilluns el compte del papa Benet XVI a la xarxa social Twitter, que començarà amb reflexions sobre l'àngelus dominical, segons va explicar el president del Consell Pontifici de les Comunicacions Socials, Claudio Maria Celli.

L'arquebisbe Celli presentarà el compte acompanyat de 4 alts càrrecs més de la Cúria, entre altres el nou assessor de Comunicació, Greg Burke.

La presència de 5 persones en la presentació del desembarcament a Twitter del papa dóna idea de la importància que el Vaticà atorga a les xarxes socials per divulgar l'Evangeli.

Ja es coneix el nom del compte, @pontifex, que el papa començarà a tuitejar a partir del 12 de desembre i que ho farà en espanyol, anglès, italià, portuguès, alemanys, polonès, àrab i francès. Està previst que, més endavant, s'hi afegeixin més llengües. La majoria de tuits faran referència a l'activitat eclesiàstica del Vaticà, tot i que també n'hi haurà de reacció a esdeveniments mundials, com per exemple desastres naturals.

Els primers tuits papals seran respostes a preguntes plantejades a #@pontifex.

Tot i que Benet XVI, de gairebé 86 anys, no escriurà personalment els textos, sí que els aprovarà abans que siguin llançats a la xarxa, segons fonts vaticanes.

Tot i que el bisbe de Roma no navega por internet, sí que demana sovint als seus col·laboradors que facin cerques a la xarxa.

Benet XVI va inaugurar l'any passat el portal multimèdia d'internet del Vaticà, News.va, amb un missatge a través de la xarxa.

"Benvolguts amics, acabo de llançar News.va. Lloat sia nostre senyor Jesucrist! Amb les meves oracions i benediccions", va escriure el papa aleshores. Benet XVI va tuitejar usant una tauleta d'última generació.

El papa està convençut que l'Església ha de fer servir tots els mitjans de comunicació al seu abast per divulgar l'Evangeli i altres documents. En un missatge enviat als joves amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut, el papa els va dir que han d'usar internet per presentar Crist al món.

En aquesta línia, a més d'usar la xarxa per divulgar les activitats del pontífex, l'Església i la Santa Seu, fa 3 anys el Vaticà va crear un lloc web que connecta amb Facebook, a través del qual els usuaris poden intercanviar-se postals virtuals, discursos i missatges del pontífex.

A través d'aquest lloc també es poden rebre notícies en format vídeo sobre el Vaticà i el papa en la mateixa línia que el lloc de Youtube, on també està present el Vaticà.
Anar al contingut