Madrid

Detingut l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán

L'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán ha estat detingut a Madrid per un presumpte delicte d'alçament de béns, segons han informat fonts policials. De moment no se saben més detalls de la detenció de l'empresari, expropietari de Marsans.

RedaccióActualitzat
L'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán ha estat detingut a Madrid per un presumpte delicte d'alçament de béns i blanqueig de diners, segons han informat fonts policials. De moment no se saben més detalls de la detenció de l'empresari, que també va ser propietari de Marsans.

La detenció s'emmarca en una operació que està generant altres detencions relacionades amb presumptes delictes de blanqueig de diners.

Després de la detenció, la policia ha escorcollat els domicilis de Díaz Ferran i Angel De Cabo. A casa de l'expresident de la CEOE hi han trobat un quilo d'or i 150.000 euros en metàl·lic. A casa d'Ángel de Cabo han trobat 400.000 euros. Segons fonts consultades per Europa Press, els agents també han intervingut als detinguts diversos d'alta gamma al conjunt de detinguts en aquesta operació.

L'operació, dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco i el fiscal Daniel Campos, comença amb una querella d'AC Hoteles, Meliá, Pullmantur i Orizonia contra els antics propietaris de Marsans, Díaz Ferrán i el desaparegut Gonzalo Pascual, el seu nou propietari Ángel de Cabo i l'empresa Possibilitum.

Les empreses hoteleres van denunciar els tres empresaris en considerar que estaven amagant als creditors de Marsans béns de l'agència de viatges i personals per evitar fer efectiu el deute, que arriba als 45 milions d'euros

Segons l'informe de la Fiscalia Anticorrupció sobre aquesta causa, "un nombre de creditors superior a 10.000" haurien estat perjudicats pels impagaments de Marsans, que va declarar concurs de creditors el 2010.

Díaz Ferrán té pendents diverses causes judicials, entre d'altres, per un crèdit de 26 milions d'euros que li va concedir Caja Madrid i per la fallida de Marsans.

Díaz Ferrán tenia pendent una citació judicial aquest dimecres per declarar per la primera d'aquestes causes.







VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut