L'article dels crítics d'Unió anunciant la seva marxa del partit.
L'article dels crítics d'Unió anunciant la seva marxa del partit.
Barcelona

Els crítics d'Unió també abandonen el partit i anuncien que demanaran l'ingrés a CDC

En un article conjunt, Joan Capdevila, Èrika Casajoana, Vicenç Pedret i Carles Puigdomènech afirmen que militar a Unió els suposa "viure en una insuportable contradicció permanent entre el que pensem i el que sentim dir i fer als que dirigeixen aquest partit".

RedaccióActualitzat
Diversos militants del sector crític d'Unió Democràtica s'han afegit a Josep Maria Vila d'Abadal i, entre crítiques a Josep Antoni Duran i Lleida, han anunciat aquest dilluns que també abandonen la formació democristiana i demanaran passar a militar a Convergència Democràtica.

En un article conjunt publicat pel diari "El Matí Digital" amb el contundent títol d'"Adéu Duran", Emili Batlle, Joan Capdevila, Èrika Casajoana, Vicenç Pedret i Carles Puigdomènech afirmen que, "després de quasi 30 anys de militància", militar a Unió els suposa "viure en una insuportable contradicció permanent entre el que pensem i el que sentim dir i fer als que dirigeixen aquest partit".

Igual que ha fet Vila d'Abadal, la raó que al·leguen per abandonar la militància és la reacció de Duran i Lleida després de les eleccions del 25 de novembre. Creuen que Unió "rema obertament en contra de l'estat propi" i, per aquest motiu, aposten per "marxar" del partit i "donar autèntic suport a Artur Mas, que és qui més ho necessita ara" demanant l'ingrés com a militants de CDC: "mentre uns debiliten des de dins la federació de CiU, altres mirarem d'enfortir el projecte amb què s'ha presentat a les eleccions".

Els signants d'aquest manifest, que el mes de maig es van posicionar a favor de l'elecció de Vila d'Abadal com a nou líder del partit, creuen que l'adéu de l'alcalde de Vic "deixa òrfena qualsevol alternativa" i que, per això, ha arribat el moment de "dir prou". Els crítics lamenten que "no queden independentistes a la direcció d'UDC i, si hi fossin, de què serveixen, si sempre callen?".

Duran "ha personificat el partit i li ha xuclat l'ànima"

El text és molt dur amb l'actual líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, a qui acusen d'haver perjudicat la campanya electoral de CiU el passat 25 de novembre. Creuen que "el mal que ha fet Duran a la campanya de Mas és impossible de descriure sense acabar insultant" i conclouen que "el nom de Mas ha sumat i el de Duran ha restat".

Encara més contundent és la crítica al paper de Duran després dels comicis: "Ignorar ara la realitat dels resultats i intentar reconduir el president de la Generalitat cap a posicions teòricament més assenyades és profundament ofensiu per als 1,1 milions de votants de CiU i els 1,8 milions de votants, la meitat del total, favorables a l'estat propi".

Sobre el president del comitè de govern d'UDC, els signants apunten que les seves "reiterades deslleialtats i desmarcatges tàctics" servirien per escriure "el manual de l'oportunista polític perfecte" i afirmen que, durant la seva etapa al capdavant de la formació, "ha personificat el partit i li ha xuclat l'ànima, de tal forma que l'una i l'altra, irreversiblement, s'extingiran plegades".
Anar al contingut