Barcelona

Mas convoca una cimera per fer front comú contra l'esborrany de reforma educativa de Wert

El govern en funcions cita ERC, PSC, ICV i el Consell Escolar dimecres de la setmana que ve per l'atac a la immersió lingüística del govern espanyol, segons ha explicat el portaveu del govern, Francesc Homs. La Generalitat no descarta dur la llei al Constitucional quan sigui aprovada.

RedaccióActualitzat
El president Artur Mas ha convocat una cimera catalana per fer front comú a Catalunya contra l'esborrany de Wert, que relega el català i el deixa de considerar matèria troncal. El govern en funcions ha citat dimecres de la setmana que ve els partits que donen suport a la immersió lingüística -ERC, PSC, ICV- i la permanent del Consell Escolar per l'atac del govern espanyol, que en la proposta de reforma educativa situa la llengua catalana en un lloc residual dins del sistema educatiu, segons ha explicat el portaveu del govern, Francesc Homs.

La Generalitat ha anunciat que dedicarà "totes les seves forces i energies" per combatre l'ofensiva de l'executiu espanyol contra el català a l'escola. "El govern no estalviarà ni energies ni força política per fer front a l'esborrany", ha dit Homs, que no ha descartat que la Generalitat dugui la llei al Constitucional si és aprovada en aquests termes.

El portaveu del govern ha afirmat que a Catalunya es continuarà aplicant la llei d'educació catalana, que -tal com ha recordat- està emparada per la Constitució. "Nosaltres aplicarem la llei del Parlament, la LEC, la llei d'educació de Catalunya, no ens imaginem cap altra cosa", ha dit el portaveu.

En la mateixa línia, prèviament, la consellera d'Ensenyament ha considerat "innegociable" i "inimaginable" aplicar a Catalunya l'última proposta de reforma educativa del Ministeri d'Educació. Irene Rigau ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio": "Estic convençuda que amb l'Estatut a la mà i amb l'article 3 de la Constitució, el català no es pot tractar tan malament". I, en aquesta línia, ha recordat que la Constitució recull que s'han de protegir les llengües cooficials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut