Madrid

Wert nega que ataqui la immersió lingüística i es remet a la sentència del TC

El ministre, que s'ha vist forçat a convocar una nova reunió amb les autonomies per al dia 19, assegura que la reforma que ha proposat s'inspira en la jurisprudència del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem, i nega que es canviï el règim lingüístic de l'escola catalana. Ara bé, afegeix que "cal guardar un espai raonable, que no el converteixi en merament aparent" per al castellà a l'escola.

RedaccióActualitzat
José Ignacio Wert ha assegurat que és "rotundament fals" que la reforma educativa que ha plantejat -que preveu que el català sigui considerat el quart idioma i una matèria d'especialitat en comptes de troncal, com ara -, vagi en contra de la immersió lingüística. El ministre ha destacat que la reforma que ha proposat s'inspira en la jurisprudència del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem i ha negat que es canviï el règim lingüístic de l'escola catalana.

"Cal guardar un espai raonable, que no el converteixi en merament aparent, al mandat que diu que el castellà és la llengua oficial de l'Estat i tots els espanyols tenen el deure de conèixer-lo i el dret de fer-lo servir", ha argumentat en acabar la conferència sectorial d'Educació que la consellera Irene Rigau ha abandonat abans d'hora.  

"No estem imposant cap quota que suposi disminuir el pes del català", ha afegit Wert, que ha remarcat que, d'acord amb el que diu el text, el català pot ser utilitzat percentualment de manera superior al castellà, però això no pot suposar l'exclusió d'aquesta última llengua. "No s'entra en cap element de minusvaloració i s'estableix paritat amb la llengua castellana", ha puntualitzat.

El ministre d'Educació ha lamentat la plantada de la consellera Irene Rigau a mitja trobada i ha considerat "francament cridaner o xocant" que la representant catalana hagi dit que no ha tingut temps per examinar la documentació i, alhora, digui que hi haurà un recurs al Constitucional. I ha revelat que alguns consellers han expressat malestar per l'actitud de Rigau.

Wert convocarà el pròxim dia 19 una nova reunió sectorial d'Educació després de les crítiques que ha rebut l'última proposta de reforma. La consellera andalusa d'Educació, Mar Moreno, ha confirmat en acabar la reunió d'aquest dimarts que hi haurà aquesta nova trobada després que diversos consellers han advertit que, si es tirava endavant tal com s'havia plantejat, portarien la reforma als tribunals.

"Hem hagut d'anunciar accions legals, però finalment es repetirà i es convocarà una altra reunió", ha dit la consellera andalusa, que ha considerat que la proposta de Wert "vulnerava de forma claríssima el reglament de la conferència sectorial" amb els canvis d'última hora.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut