Barcelona

La Generalitat implantarà una única prova d'accés a les universitats on el català serà un requisit indispensable

El català serà requisit indispensable per passar la prova d'accés a la universitat que la Generalitat implantarà a totes les facultats. És la resposta del govern català a la decisió del ministre d'Educació de fer una revàlida al final del batxillerat, suprimir la selectivitat i posar proves d'accés específic a cada universitat. La Generalitat no ha assistit a la Conferència General de Política Universitària.

RedaccióActualitzat
Segona plantada de la Generalitat al ministre Wert en menys de 24 hores. Després que ahir Rigau plantés Wert, avui el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha deixat la cadira buida en la Conferència General de Política Universitària. No estan d'acord que se suprimeixi la selectivitat, tal com preveu el polèmic esborrany de la nova llei educativa, i denuncien que Wert es limiti a donar instruccions sense negociar.

Com a alternativa, les universitats catalanes estarien disposades a consensuar un examen comú d'accés on el català fos una prova obligatòria.

Castellà assegura que entre les competències que envaeix la proposta del ministre Wert també hi ha les de les Proves d'Accés a la Universitat. Madrid s'atribueix fixar els criteris i els continguts i serà potestat de cada universitat establir el tipus de prova que es farà. A Catalunya, segons ha dit Castellà, només hi haurà una prova, que a més, inclourà el català: "Que hi hagi una prova única per a totes les universitats conjuntes del sistema català, en què, a més, s'incorporaria una peça específica de català. Això vol dir una advertència al ministre que un estudiant a Catalunya que arribés a tenir la revàlida sense el català, no podria accedir al nostre sistema d'universitats".

Segons el secretari d'Universitats, d'aquesta manera queda clar l'advertiment que el coneixement del català s'haurà d'acreditar.

Antoni Castellà es reunirà amb tots els rectors de les universitats catalanes per establir aquesta prova única.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut