Rigau, a la reunió per conèixer la proposta de Wert (Foto: EFE)
Rigau, a la reunió per conèixer la proposta de Wert (Foto: EFE)
Barcelona

Rigau: "A Wert, el que el molesta és l'èxit del model d'immersió"

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha denunciat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" la intencionalitat política de la reforma educativa proposada per Wert. Per Rigau, que ahir va plantar el ministre a mitja reunió, el tracte que rep el català en l'esborrany del text demostra que a Madrid els molesta l'èxit del model d'immersió lingüística.

Catalunya RàdioActualitzat
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha denunciat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" la intencionalitat política de la reforma educativa proposada pel ministre José Ignacio Wert. Per Rigau, que ahir va plantar el ministre a mitja reunió, el tracte que rep el català en l'esborrany del text demostra que a Madrid els molesta l'èxit del model d'immersió lingüística: "Hi ha una intencionalitat política molt important, que no és una qüestió tècnica. Ell diu: 'L'escola és una fàbrica d'independentistes. Catalunya vol el seu propi destí. A això s'ha de posar fre. I s'ha de començar a posar fre per l'escola'".

La consellera també s'oposa rotundament al poc marge que li quedaria a la Generalitat per decidir les hores que els alumnes dedicarien a la llengua catalana: "L'Estat ha fixat abans les hores de totes les altres matèries; per tant, el que et queda és residual".

A tot això, el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, tornarà a plantar avui el ministre Wert en la conferència general de política universitària que s'ha de fer a Madrid. Castellà no hi anirà perquè en l'última reunió sectorial Wert es va comprometre a rectificar els articles de l'esborrany que suposaven algun conflicte competencial i diu que encara no ho ha fet.

Castellà ha afegit que el que pretén el govern espanyol és que el català també desaparegui de les proves d'accés a la universitat.
Anar al contingut