Concentració a favor del català a les escoles a la plaça del Vi de Girona.
Imatge d'arxiu d'una concentració a favor del català a les escoles a Girona.
Barcelona

Som Escola crida els centres a reprovar Wert i penjar pancartes per l'escola en català

La plataforma demana a les escoles que tornin a penjar les pancartes en favor de l'escola en català que ja van mostrar fa gairebé dos anys amb la sentència contra l'Estatut.

RedaccióActualitzat
La plataforma Som Escola fa una crida a tots els centres perquè reprovin públicament la política educativa de Wert. Ho ha concretat a "El matí de Catalunya Ràdio" un dels seus membres, Josep Maria Cervelló.

"Som Escola està enviant un comunicat als centres en el qual demanem que reprovin públicament el ministre Wert i rebutgin la seva política educativa i lingüística", ha explicat el membre del col·lectiu, que ha detallat que també es fa una segona petició perquè les escoles "tornin a penjar les pancartes que es van penjar ara fa gairebé dos anys de Som Escola que posaven 'Per un país de tots, l'escola en català'".

El portaveu de la plataforma ha recordat que al gener es reuniran gran part de consells escolars per a la seva renovació i que aleshores es demanarà "que es faci una declaració solemne de reprovació."


El col·lectiu Som Escola es va començar a mobilitzar des del mateix moment en què la consellera Rigau va fer públic el contingut de l'esborrany de la reforma educativa que trenca la immersió lingüística relegant el català, que deixa de considerar-se matèria troncal a Primària i l'ESO i, per tant, ja no és necessària per obtenir el títol d'Educació Secundària. Aleshores, ja va advertir que la reforma de Wert és pròpia de la dictadura franquista ja que "ens retorna a un passat predemocràtic".

Anar al contingut