El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba (Foto: EFE)
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba acusa Wert d'utilitzar la llengua per plantejar una "batalla tàctica"

Primera valoració d'Alfredo Pérez Rubalcaba de la reforma educativa que prepara el ministre Wert. El líder del partit socialista ha acusat el ministre Wert de "fer ideologia" amb la crisi com a coartada.

RedaccióActualitzat
Primera valoració del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, de la reforma educativa que prepara el ministre Wert i que ha provocat un fort malestar a Catalunya. Rubalcaba ha assegurat que el problema de l'educació a Espanya no és la llengua i ha acusat el govern espanyol de presentar una reforma "retrògrada".

Rubalcaba ha avançat que el seu partit no podrà donar suport a una reforma que està "a les antípodes" dels sistemes europeus i ha recalcat que els problemes de l'educació a Espanya "no se solucionen amb més exàmens" sinó ajudant els alumnes més vulnerables per frenar el fracàs escolar.

El líder del partit socialista ha acusat el ministre Wert de "fer ideologia" amb la crisi com a coartada i d'utilitzar la llengua per plantejar una "batalla tàctica" perquè no es parli de qüestions com "la segregació educativa, la revàlida i el tractament privat de la llei dels concerts", la qual, segons Rubalcaba, "fa que se li demani austeritat a tothom menys a l'escola privada".

Rubalcaba lamenta la supressió d'Educació per a la Ciutadania i la instauració de l'ensenyament de la religió.
Anar al contingut