Wert somriu a l'inici de la reunió sectorial d'educació on va presentar l'esborrany (Foto: EFE)
Wert somriu a l'inici de la reunió sectorial d'educació on va presentar l'esborrany (Foto: EFE)
Tiana

El ple municipal de Tiana acorda declarar el ministre Wert persona no grata

Tots els partits excepte el PP han donat suport al text que declara Wert com a persona no grata. Aquest document també es queixava sobre la proposta de llei, ja que no millora la qualitat educativa, sinó que trasllada el model de l'escola catalana al passat.

RedaccióActualitzat
Tiana ha aprovat en un ple declarar el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, persona no grata. La moció s'ha legitimat perquè consideren que el ministre promou una reforma educativa que redueix les llengües cooficials a un àmbit residual dins el sistema educatiu. Tots els grups polítics excepte el PP han donat suport a la proposta.

El text també proposa acordar mesures per evitar ingerències externes al model d'escola catalana actual. La moció explica que el sistema actual ha col·laborat en la cohesió del país i ha estat reconegut com un èxit per institucions internacionals. A més, es diu que gràcies als estudis obligatoris l'alumnat que surt de l'escola pot ser bilingüe.

Els membres que han donat suport a la mesura també han manifestat el suport amb el model d'escola catalana perquè encara es continuï aplicant. Segons la moció, la proposta de llei presentada per Wert no millora la qualitat educativa, sinó que la porta a un passat predemocràtic. A més, es creu que la política educativa seria de control doctrinal i de recentralització del sistema.


Anar al contingut