Una imatge del Camp Nou
Una imatge del Camp Nou
Barça

El Barça i la Penya defensen la llengua catalana i el model d'immersió lingüística

El Barça ha sortit en defensa de la llengua catalana i del model d'immersió lingüística. En un comunicat oficial, el club recorda que "la llengua, com el nostre Club, és un element d'integració que permet identificar-se amb el país, al marge de procedències i sensibilitats".

Actualitzat
El Barça i la Penya han sortit en defensa de la llengua catalana i del model d'immersió lingüística. En un comunicat oficial, el club blaugrana recorda que "la llengua, com el nostre Club, és un element d'integració que permet identificar-se amb el país, al marge de procedències i sensibilitats". Aquest és el comunicat exacte:

"El FC Barcelona vol reivindicar de manera enèrgica la llengua catalana i el model d'immersió lingüística vigent a Catalunya en els darrers 34 anys.

La llengua, com el nostre Club, és un element d'integració que permet identificar-se amb el país, al marge de procedències i sensibilitats. La llengua catalana i el seu ensenyament a les escoles forma part de la nostra identitat i és un element cabdal per a la cohesió social i la convivència del nostre poble.

Per aquest motiu, el FC Barcelona es posa al servei del país, com ha fet al llarg de la seva història, per defensar la nostra cultura i la nostra identitat
."

El comunicat de la Penya també destaca les bondats de la immersió per cohesionar la societat catalana.

Davant la proposta de reforma educativa presentada pel ministre Wert, el Club Joventut Badalona, manifesta la seva ferma posició de defensa de l'actual model d'immersió lingüística.

La Penya sempre ha estat un Club integrador i arrelat a la ciutat i a Catalunya, contribuint a la normalització i la cohesió ciutadana, al voltant de la idea de Catalunya com un sol poble, amb independència de l'origen de les persones.

El sentiment amb els colors verd-i-negres, ha estat un senyal d'identificació amb uns valors i una estima cap a un model de país i de ciutat, oberta, tolerant i acollidora.

Per això, entenent que la proposta de reforma, posa en perill aquests valors.

Reiterem la nostra posició favorable a un sistema d'immersió que,no només ha tingut un reconeixement internacional, sinó que els resultats, després de més de 30 anys d'aplicació, són del tot satisfactoris i corroboren plenament el seu encert.


Esportistes en contra de l'esborrany de reforma educativa

El comunicat del Barça arriba l'endemà que el capità del primer equip, Carles Puyol, s'afegís a milers d'usuaris de Twitter i fes una piulada únicament amb les etiquetes #wertgonya i #Somescola. Quan han passat gairebé 24 hores, el tuit de Puyol ha estat retuitejat per 8.350 usuaris. Alguns d'aquests retuits són d'altres futbolistes del club, com Marc Bartra, Marc Muniesa o Sergi Roberto.

En el cas de Sergi Roberto, també ha retuitejat el missatge d'Oriol Franch animant a signar la petició a Change.org a favor de l'escola en català.

El capità del Barça d'handbol, Víctor Tomas, també s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió i ha escrit al seu compte, tant en català com en castellà: "Després de llegir i informar-me sobre l'esborrany de la nova llei espanyola d'educació m'afegeixo a #wertgonya #somescola".
Anar al contingut