Manifestació de Som Escola a Tortosa, en una imatge d'arxiu.
Manifestació de Som Escola a Tortosa, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Col·lectius educatius fan una crida a participar en les protestes en defensa del català la setmana vinent

La comunitat educativa ha convocat dues accions de protesta en contra de la reforma del ministre José Ignacio Wert. Som Escola farà un concentració dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona i el MUCE, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, es manifestarà el dijous 13 a la tarda.

RedaccióActualitzat
La plataforma Somescola.cat ha convocat una concentració per al 10 de desembre a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra l'avantprojecte de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) i en defensa de l'escola catalana, segons ha informat en un comunicat.

La convocatòria és a les 18.30 en una data simbòlica: coincideix amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans. A banda d'aquest escenari, la plataforma avisa que dilluns al matí s'actualitzarà el llistat de seus repartides pel territori, on també es faran concentracions per qui no pugui anar a Barcelona. Aquesta acció s'afegeix a la crida que ja ha fet SomEscola.cat perquè tots els centres docents a penjar en un lloc visible la pancarta i els cartells amb el lema "Per un país de tots, l'escola en català" i a fer un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa el mateix dilluns, 10 de desembre, a la sortida de l'escola.

La concentració, sota el lema "Per un país de tots, l'escola en català", també sumarà l'associació cultural Escola en Català i també el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que també té previst fer altres mobilitzacions la setmana vinent.

Les dotze organitzacions que agrupen professors, pares i estudiants en el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) han anunciat la convocatòria d'una manifestació el dia 13 a Barcelona en defensa de l'educació pública i la llengua catalana. Aquell mateix dia hi ha convocada a tot Espanya una jornada de protestes per l'ensenyament públic i contra la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce).

Els col·lectius educatius apel·len a la participació activa en la jornada de lluita contra la reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i les retallades, i han difós un comunicat en què s'argumenta que a Catalunya "tenim un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense precedents al nostre model educatiu català i a la immersió lingüística" i "una llei que no fa més que augmentar la mercantilització i aprofundir en la privatització de l'ensenyament públic", en referència a la Lomce.

Per tot plegat, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa convoca pel dia 13 una manifestació a les sis de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona, amb els lemes "Per la cohesió social: ni Lomce, ni retallades" i "En defensa de l'educació pública i la llengua catalana".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut