Pròxim Orient

Hamas obté el control de Gaza després de capturar l'últim bastió d'Al-Fatah

Els milicians de Hamas han capturat l'últim baluart del president palestí, Mahmud Abbas, la seva residència de la Muntada, situada a la costa mediterrània de Gaza, després de negociar amb els seus guardians, segons han informat fonts islamistes. Amb la conquesta d'aquesta posició a la mitjanit, Hamas ha completat el control de la franja de Gaza, un territori de 330 quilòmetres quadrats i un milió i mig d'habitants, després de cinc dies de combats amb els organismes de seguretat i milicians d'Al-Fatah.

Actualitzat

El president palestí, Mahmmud Abbas, ha decidit dissoldre el govern d'unitat nacional, declarar l'estat d'emergència a Gaza i demanar el desplegament d'una força multinacional, segons ha informat un assessor seu en roda de premsa. Des de diumenge, els enfrontaments entre faccions palestines a la franja de Gaza han causat prop d'un centenar de morts, i Abbas ja havia pres la decisió de suspendre la seva participació en el govern que comparteixen Hamas i Al-Fatah mentre duri la violència a la Franja.

Després de la dissolució de l'executiu, Abbas nomenarà un independent per substituir com a primer ministre el dirigent de Hamas Ismail Haniyeh. A més, Abbas ha demanat el desplegament d'una força multinacional, una proposta que ja havien fet Israel i part de la comunitat internacional, però que Hamas es nega a acceptar.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut