Instant del vídeo en què  sembla que un antiavalot dispara una pilota de goma
Instant del vídeo en què sembla que un antiavalot dispara una pilota de goma
Barcelona

Un vídeo demostra que els Mossos sí que van utilitzar pilotes de goma en la manifestació de la vaga general

Un vídeo de YouTube publicat per Solidaritat i Comunicació mostra agents dels Mossos d'Esquadra disparant projectils antiavalots a la zona on Ester Quintana va perdre un ull.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra sí que haurien disparat projectils antiavalots durant la manifestació del 14-N. Així ho demostra un vídeo penjat a YouTube, on es pot veure com agents antiavalots llancen pilotes de goma a la zona on Ester Quintana va perdre un ull.

El vídeo, penjat per l'ONG Solidaritat i Comunicació, mostra un resum de 14 minuts de la manifestació de la vaga general a Barcelona. En el minut 9 del vídeo es pot veure com els agents disparen projectils a la confluència de la Ronda de Sant Pere amb el Passeig de Gràcia. Això és la zona on la manifestant Ester Quintana va resultar ferida.



"Haurem d'estudiar què ha passat"

El conseller d'Interior, Felip Puig, va assegurar a la Diputació Permanent del Parlament que els Mossos d'Esquadra no van disparar bales de goma a Barcelona durant la vaga general basant-se en informes interns.

El director general de la policia, Manel Prat, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el conseller no ha tingut la voluntat d'ocultar els fets.

Prat ha afirmat que obriran una investigació interna per aclarir els fets.

Sí que van disparar

Arran del vídeo, el diari "El Periódico" publicava aquest dijous que el departament d'Interior admet ara que sí que van disparar pilotes de goma.

Les fonts del diari, però, asseguren que el conseller Puig s'havia expressat malament al Parlament, perquè els projectils antiavalots només es van disparar al lloc on Quintana va perdre l'ull una hora després de l'incident.

La denúncia

Una dona de 42 anys, Ester Quintana, va presentar una querella contra els Mossos d'Esquadra després de perdre la visió d'un ull.
Anar al contingut