São Félix

El bisbe Pere Casaldàliga, obligat a fugir de casa i amagar-se per amenaces de mort

El bisbe, de 84 anys i afectat de Parkinson, treballa des de fa anys a favor dels indígenes i dels seus drets fonamentals a Sao Félix.

RedaccióActualitzat
El bisbe Pere Casaldàliga, de 84 anys, s'ha vist obligat a deixar casa seva a Sao Félix do Araguaia i anar-se'n a més de 1.000 quilòmetres per indicació de la policia federal del Brasil. La causa ha estat la intensificació en els darrers dies de les amenaces de mort que rep per la seva tasca durant més de 40 anys en defensa dels drets dels indis xavante. La productora Minoria Absoluta, que treballa en una minisèrie sobre el religiós, ha estat un dels denunciants. El fet que el govern del Brasil hagi decidit prendre les terres als "fazendeiros" per tornar-les als indígenes ha agreujat el conflicte.

Casaldàliga s'ha convertit en objectiu dels anomenats "invasors", que es van apropiar de les terres dels marâiwatsédé als xavantes.

El bisbe, de 84 anys i afectat de Parkinson, treballa des de fa anys a favor dels indígenes i dels seus drets fonamentals a Sao Félix i s'ha convertit a nivell internacional en la cara visible de la causa.

Els terratinents i els colons que van ocupar les terres seran desallotjats pròximament per l'ordre ministerial que des de fa 20 anys està pendent de compliment. Segons ha informat en un escrit l'Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, el balsarenyenc ha hagut d'agafar una avió escortat per la policia i ara es troba a casa d'un amic de qui s'ha ocultat la identitat i la localització per seguretat.

"Ens sentim plenament identificats amb la defensa que des de sempre ha fet el bisbe Pere i la Prelazia de Sao Félix de la causa indígena", diu l'escrit de l'associació, que demana a la comunitat internacional que vetllar per la seguretat de Casaldàliga i pels drets dels indis de xavante.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut