María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya, i, al seu costat, Ignacio Ulloa, secretari d'Estat de Seguretat
Ignacio Ulloa, secretari d'Estat de Seguretat
Barcelona

El secretari d'Estat de Seguretat alerta que els jihadistes busquen armes nuclears i químiques

Una de les prioritats bàsiques dels grups terroristes de caràcter jihadista és aconseguir armes no convencionals com les nuclears, radiològiques, biològiques i químiques, segons ha explicat el secretari d'Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa.

RedaccióActualitzat
Durant la inauguració de la Jornada sobre Tecnologies per a la Lluita contra el Terrorisme, que se celebra a Barcelona, el secretari d'Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, ha dit que les organitzacions jihadistes busquen armes no convencionals (NRBQ), però que el seu ús és "improbable". Ulloa ha assenyalat: "L'amenaça terrorista NRBQ afecta totes les nacions del món", i ha apel·lat a la col·laboració entre tots els països i les empreses tecnològiques per evitar que els grups terroristes tinguin accés a aquest tipus d'armament.

En aquest sentit, el secretari d'Estat ha reconegut que hi ha un perill real que "material radioactiu de l'Europa de l'Est caigui en mans jihadistes" i que per això cal incrementar la col·laboració entre l'administració pública amb les empreses tecnològiques per desenvolupar elements de prevenció i lluita contra el terrorisme. Segons Ignacio Ulloa, la "garantia" de poder interceptar aquests atacs és l'especialització de les unitats de desactivació d'explosius, els Tedax, i la unitat contra les armes NRBQ.

La Jornada sobre Tecnologies per a la Lluita contra el Terrorisme, que s'ha fet avui a Barcelona, està organitzada per la Fundación Círculo de Tecnologías para la Defensa y la Seguridad y la Fundación Policía Española, i hi participen fins demà un centenar de policies, guàrdies civils i militars experts en armes no convencionals, en desactivació d'explosius i en la lluita contra el terrorisme.








Anar al contingut