Hostalets de Pierola

Troben una mandíbula als Hostalets de Pierola que podria situar l'origen dels pandes a Catalunya

Als Hostalets de Pierola s'ha trobat un fragment de mandíbula de 12 milions d'anys d'antiguitat que té trets que l'aproximen als pandes actuals. Fins ara, totes les restes s'havien trobat a Àsia i aquestes de l'Anoia podrien demostrar que l'origen dels panda actuals podria ser a Catalunya.

RedaccióActualitzat
Un grup de paleontòlegs ha trobat a l'abocador de Can Mata, als Hostalets de Pierola, nombrosos fòssils d'animals que van viure a la zona fa 12 milions d'anys. Entre ells hi ha les restes del que podria ser l'avantpassat més antic descobert fins ara dels óssos panda.

Els investigadors han trobat un fragment d'una mandíbula que pertanyia a "un ós que sense ser tan vegetarià com els pandes, té trets que permeten mostrar que formava part d'aquest grup que va donar lloc als pandes actuals", explica el paleontòleg David Alba. "Això és important perquè és la primera vegada que es troba un ós emparentat amb els pandes que ja tirava cap a aquesta via a Europa".

Fins ara, totes les restes s'havien trobat a Àsia; per això es pensava que els familiars més llunyans dels pandes havien aparegut allà. Però aquesta mandíbula que s'ha trobat a Can Mata és 2 milions d'anys més antiga. Per això els científics creuen que l'origen dels óssos panda actuals podria ser a Catalunya i als voltants.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut