Barcelona

Els Mossos recollien un tret en l'informe del 14-N i no en van informar Interior

Interior admet errors en la transmissió d'informació de l'actuació policial en la manifestació. La unitat antiavalots havia inclòs en el seu informe el tret d'un agent a la ronda de Sant Pere però no es va comunicar al conseller.

RedaccióActualitzat
El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha reconegut que el conseller Felip Puig no tenia tota la informació sobre els trets que va disparar la unitat antiavalots el dia de la vaga general. L'informe de la unitat antiavalots, que s'ha fet públic ara, posa en evidència errors en la cadena de comandament, cosa que ha provocat el malestar de Felip Puig. I és que, a diferència del que va assegurar el titular d'Interior al Parlament el passat dia 3, els Mossos reconeixen que sí que es van disparar projectils a passeig de Gràcia amb ronda Sant Pere en un document elaborat 12 dies abans, el 21 de novembre. L'informe, en concret, recull un tret que va disparar un mosso a la zona on una dona va perdre un ull.

Tanmateix, el Departament d'Interior no ha tingut constància d'aquest document fins tres setmanes més tard. El director dels Mossos admet que hi hagut errors en la transmissió d'informació de l'actuació policial i ha explicat que és perquè una persona en la cadena de comandament "va considerar que aquest document no era prou rellevant i es va quedar aturat", quan "nosaltres creiem que podia ser rellevant per aportar informació al Parlament de Catalunya".

Prat ha manifestat que el conseller està "disgustat" perquè l'informe ha aparegut després de la seva compareixença, ja que no el va rebre fins divendres passat a la tarda. Tot i això, diu: "Tampoc li donem credibilitat del tot".

Tot i les contradiccions que han posat en evidència el departament, Interior manté que el 14 de novembre no es va disparar cap pilota de goma, un armament que només pot ser utilitzat sota l'autorització exclusiva el director dels Mossos. Prat ha reconegut que només va autoritzar-ne l'ús en la vaga general del 29-M.

Ara Interior està elaborant un informe exhaustiu i detallat de tots el projectils que es van disparar aquell dia, una investigació que es presentarà a finals de setmana al Parlament.

En la roda de premsa posterior al consell de govern, el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ja ha avançat que entre aquest dimecres o dijous convocarà la resta de partits i els mitjans per explicar els fets.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut