Imatge de televisió del llançament del coet (Foto: Reuters)
Imatge de televisió del llançament del coet (Foto: Reuters)
Seül

Corea del Nord llança per sorpresa un coet de llarg abast que encén les alarmes dels països veïns

El govern de Pyongyang ha afirmat, en un breu comunicat, que amb l'operació "ha posat en òrbita" un satèl·lit meteorològic i d'observació, però la comunitat internacional dubta si es tracta, també, d'un assaig armamentístic que vulnera les resolucions de l'ONU.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord ha llançat aquesta matinada un coet de llarg abast. Ho ha anunciat amb entusiasme la televisió estatal, que ho ha qualificat d'"èxit". El coet ha sobrevolat l'illa japonesa d'Okinawa. El govern de Pyongyang ha afirmat, en un breu comunicat, que amb l'operació "ha posat en òrbita" un satèl·lit meteorològic i d'observació.

El llançament, que per problemes tècnics s'havia ajornat fins d'aquí uns dies, s'ha fet per sorpresa, cosa que ha provocat la immediata condemna dels països veïns, com per exemple el Japó, que fins i tot ha activat el seu sistema antimíssils. Per la seva banda, a Corea del Sud s'han disparat totes les alarmes. Dues fases del coet haurien caigut en aigües d'aquest país, segons la trajectòria planejada pel règim comunista. Ara, Seül intenta esbrinar on ha caigut la tercera fase del coet, per confirmar que el llançament s'ha fet amb èxit, tal com afirma Pyongyang.

La condemna pel llançament s'ha fet explícita arreu, i és que la comunitat internacional dubta si realment es tracta d'una maniobra amb finalitats civils o es tracta, també, d'un assaig armamentístic que vulnera les resolucions de l'ONU.

Aquest és el segon llançament d'un coet des de l'arribada de Kim Jong-un al poder, ara fa un any. En aquell cas, el projectil va caure al mar fet miques després d'enlairar-se.
Anar al contingut