El president dels Estats Units, Barack Obama
El president dels Estats Units, Barack Obama
Washington

Els EUA reconeixen la coalició opositora siriana com a representant legítim del poble

El president nord-americà ha manifestat que el reconeixement comportarà "responsabilitats". Els líders de l'oposició al règim sirià es reuneixen al Marroc amb representants internacionals per parlar de l'alternativa de poder.

RedaccióActualitzat
Els Estats Units reconeixen la Coalició Nacional de Forces de la Revolució siriana com a representant legítim del poble. El mateix president Barack Obama ho ha confirmat en una entrevista concedida a la cadena de televisió ABC. "Nosaltres els considerem els legítims representants del poble sirià i com l'oposició al règim d'Al-Assad, així que nosaltres els reconeixerem", ha dit.

Això sí, ha volgut deixar clar Obama: "Aquest reconeixement els comportarà responsabilitats". Entre elles, "assegurar que s'organitzen de manera eficaç", que acullen tots els partits i que es comprometen amb "una transició política que respecta els drets de les dones i de les minories".

En qualsevol cas, pel president nord-americà el reconeixement de l'oposició siriana és "un gran pas" en el marc dels esforços de la comunitat internacional per acabar amb el règim de Bashar al-Assad.

Unes paraules que arriben hores abans que els líders de l'oposició al règim sirià es reuneixin al Marroc amb representants internacionals per parlar de l'alternativa de poder a Síria. Els Estats Units hi seran representats pel subsecretari d'Estat, William Burns, ja que la secretària d'Estat, Hillary Clinton, ha cancel·lat el seu viatge per un virus estomacal.
Anar al contingut